Otázky a odpovědi

Nebyly nalezeny žádné otázky.

Máte nějaké dotazy k receptům? Pište mi a ptejte se tady.

Tarte Tatin - těsto se mi trhá

Zdravím,

dělala jsem Tarte Tatin přesně podle receptu a těsto se mi neskutečně trhalo, nemohla jsem ho vůbec vzít z válu a přenést do formy. Čím to?

Re: Tarte Tatin - těsto se mi trhá

Martino, předem se Vám velmi omlouvám, že odpovídám až po několika měsících. Pracuji totiž na novém blogu a bohužel jsme nezaregistrovala Váš dotaz. Nejspíš už to není aktuální, ale kdyby přece..
To, že se těsto trhá může být způsobeno moukou nebo máslem. Mám sama vyzkoušené, když peču na Vánoce vanilkové rohlíčky, že se někdy těsto drolí. Změnila jsem na ně mouku i máslo a vše fungovalo jak má. Máslo nejlépe Madeta nebo Olomoucké a mouka Babiččina nebo pokud se Vám podaří sehnat dvounulku 00, to je extra jemně mletá hladká mouka. A ještě jedna rada. Po vytažení těsta z lednice nechat mírně povolit a rukama trochu zpracovat, aby se dalo dobře vyválet. Pokud budete ještě zkoušet podle mého receptu, tak ať se Vám podaří. Budu ráda, když se mi pak ozvete. Ještě jednou se omlouvám.

Přidat nový příspěvek