Jak jsem psala v úvodu, vše co se týká vaření, mě bavilo už dřív, ale počátek toho, že jsem si začala tvořit stránky a věnovat se pečení vážně, začal v létě 2014. Po sledování Božské dorty od Markéty, vánoční pečení s Ivetou, včetně Emanuela Ridiho, Jamieho Olivera a mého nejoblíbenějšího českého kuchaře Radka Kašpárka, jsem se pustila do mého prvního dortu, a to pro mou milovanou vnučku. Inspiraci jsem hledala na Internetu a dala víc dortů dohromady :-). No a tak jsem se do toho pustila s tím, že buď se povede a bude to odpovídat předloze a nebo ne a dortům se raději věnovat nebudu. Pomocnou ruku mi taky podala moje švagrová, která mi poradila se základy a hlavně zapůjčila některé věci od barviček po různé pomůcky. S ostatním už jsem si musela poradit sama. Na co jsem neměla pomůcky, to musely zvládnout ruce. Mimochodem ty dostaly pořádně zabrat, taková malá posilka, než se hmota vyválí :-). Dort se nakonec povedl. Vnučce se líbil a chutnal nejen jí :-), a to mě potěšilo nejvíc! A tohle je on, tak můžete posoudit sami, jak se mi na poprvé povedl...

Od té doby mám za sebou šest dortů, viz fotogalerie. A aby toho nebylo málo, tak k dortům přibyly další výrobky jako jsou cupcaky, ty mě taky úplně uchvátily, ale mám před sebou i nové výzvy, o kterých se zmíním v jiném článku. Některé dezerty jako třeba pravé italské tiramisu, citronové tiramisu nebo panacota, mám už za sebou, ale bohužel jsem si začala pořizovat fotky ostatních sladkostí až později. To jsem totiž ještě nevěděla, že se do toho všeho pustím s takovým zapálením, to v plánu nebylo :-). Takže fotky postupně doplním. Samozřejmě nejvíc mě těší, když je pro koho péct, ať už jen pro rodinu nebo přátele, a když dezerty nebo řezy i buchty chutnají, to je pak ta nejlepší odměna! Peču z kvalitních surovin, používám pravou vanilku,vanilkový extrakt, máslo, smetanu, žádné náhražky a kupované směsi! Nemám to sama ráda proto je nepoužívám a vyhledávám cukrárny, kde nepadám úžasem jak skvěle zákusky vypadají, ale především jak chutnají! Upřednostňuji cukrárny s domácí výrobou, z kvalitních surovin a když jsou navíc lákavé i na pohled, pak je to bezva a ráda se do takové cukrárny vracím... 

Cukrárny, které navštívím a ohodnotím podle mě jako skvělé, tak je sem dám jako tip k návštěvě dobrého posezení s kafčem a hlavně i dobrým (skvělým) zákuskem  :-).

Tak to by o mně stačilo :-)